اخبار

طرح تسهیل کسب و کار برای سومین بار اصلاح و تصویب شد/ معافیت قضات از شرکت در آزمون وکالت باقی ماند

0
آخرین خبر
مشاوره تلفنی مشاوره متنی مشاوره حضوری همراهی در جلسه قرارداد

نمایندگان مجلس با حذف بند مربوط به معافیت قضات از شرکت در آزمون وکالت موافقت کردند و بر این اساس طرح تسهیل کسب و کار برای سومین بار اصلاح و تصویب شد.

طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار امروز به عنوان اولین دستور کار صحن علنی مجلس مورد بررسی نمایندگان قرار گرفت.

ماده ۵ طرح مذکور که قضات دادگستری را ملزم به شرکت در آزمون وکالت کرده بود، دو مرتبه مورد اشکال شورای نگهبان قرار گرفته بود و همین امر موجب تداوم اختلاف مجلس با شورای نگهبان شده بود.

امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی با عقب نشینی از موضع چند ماهه خود، با حذف عبارت «هرگونه سابقه ای جایگزین آزمون وکالت نخواهد شد» موافقت کرد و این بند از انتهای ماده ۵ طرح تسهیل حذف شد.

این مقرره با ۱۲۲ رای به تصویب نمایندگان مجلس رسید که رأی شکننده ای محسوب شده و نشان می‌دهد تعدادی از نمایندگان مجلس با موضع اخیر کمیسیون جهش تولید مخالف هستند.

بر این اساس معافیت قضات و نمایندگان مجلس از شرکت در آزمون وکالت همچون گذشته مجرا خواهد بود و این دو قشر همانند سابق بدون نیاز به شرکت در آزمون وکالت، بر اساس ماده ۸ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری پروانه وکالت خواهند گرفت.

ماده ۸ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری

ماده ۸- (اصلاحی ۱۳۷۳) باشخاص زیر پروانه وکالت درجه اول از طرف کانون وکلاء داده می شود:

‌الف – به کسانی که دارای ده سال متوالی یا پانزده سال متناوب سابقه خدمات قضائی بوده و لااقل پنج سال ریاست یا عضویت دادگاه داشته باشد‌ و سلب صلاحیت قضائی از آنها از طرف دادگاه عالی انتظامی قضات نشده باشد.

ب – کسانیکه دارای دانشنامه لیسانس بوده و ۵ سال سابقه خدمات قضائی داشته باشند و سلب صلاحیت قضائی از طرف دادگاه عالی انتظامی از‌آنها نشده باشد.

ج – نمایندگان مجلس شورای اسلامی با گذراندن یک دوره کامل نمایندگی که دارای لیسانس قضائی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه‌علمیه قم و ۵ سال سابقه کار قضائی در محاکم باشند.

د – کلیه کسانیکه دارای لیسانس حقوق قضائی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم با حداقل ۵ سال سابقه کار متوالی یا ۱۰ سال ‌متناوب در سمتهای حقوقی در دستگاههای دولتی و وابسته به دولت و نهادها و نیروهای مسلح باشند و بعد از اجرای این قانون با داشتن سی سال‌ سابقه خدمت بازنشسته شوند بدون رعایت شرط سن با انجام نصف مدت مقرر کارآموزی.

تبصره۱ – کسانیکه دارای دانش نامه لیسانس بوده و دو سال سابقۀ خدمت قضائی داشته باشند از انجام دوره کارآموزی معاف میباشند. ولی در این ‌مورد مدت انتظار خدمت از لحاظ اخذ پروانۀ وکالت جزء خدمت محسوب نمیشود.

تبصره ۲ – کانون ملزم است در مورد تقاضاهای پروانه کارآموزی یا وکالت ظرف مدت شش ماه اتخاذ تصمیم نماید. ‌

2 2 1 - طرح تسهیل کسب و کار برای سومین بار اصلاح و تصویب شد/ معافیت قضات از شرکت در آزمون وکالت باقی ماند

آخرین اصلاحات طرح تسهیل مجوزهای کسب و کار

مقاله قبلی

طرح صنعتی (قسمت 1)

مقاله بعدی

شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر در اخبار