حقوقیمطالب حقوقی

نحوه تنظیم و آثار ناشی از تنظیم اجارنامه( اجاره نامچه ) (قسمت دوم)

0
نحوه تنظیم و آثار ناشی از تنظیم اجارنامه( اجاره نامچه )
مشاوره تلفنی مشاوره متنی مشاوره حضوری همراهی در جلسه قرارداد

نحوه تنظیم و آثار ناشی از تنظیم اجارنامه( اجاره نامچه ) (قسمت دوم)

– اهمیت وجود شاهد در اجاره نامه و دستور تخلیه ملک:

برای تنظیم اجاره نامه ، تاکید می‌شود که حتما از دو شاهد استفاده کنید. وجود شاهد علاوه بر این که قرارداد را مشمول قانون روابط موجر و مستاجر 1376 می‌کند، باعث می‌شود حل دعاوی میان طرفین با سرعت بیشتری پیگیری شود. برای مثال اگر مالک و مستاجر در زمینه تخلیه ملک دچار مشکل شوند، مالک می‌تواند با توجه به دو شاهدی که قرارداد را امضا کرده‌اند، به جای شکایت جهت اخذ حکم تخلیه ملک، مستقیما برای اخذ دستور تخلیه اقدام کند. این دستور براساس قانون روابط میان موجر و مستاجر صادر می‌شود و زمان صدور آن نیز بسیار کوتاه است.

– تحویل ملک به مستاجر:

به طور معمول تحویل ملک به مستاجر فرآیند پیچیده‌ای ندارد. براساس زمانی که در فرم اجاره نامه نوشته می‌شود، ملک باید در زمان تعیین شده در اختیار مستاجر قرار بگیرد و در پایان مدت اجاره، مستاجر موظف به تخلیه ملک است. اگر قرار است ملک مدتی بعد از عقد قرارداد در اختیار مستاجر باشد، لازم است که تاریخ دقیق تحویل به مستاجر در متن قرارداد نوشته شود. در مواردی هم که به محض امضای نمونه اجاره نامه ، ملک در اختیار مستاجر قرار بگیرد، می‌توانید در متن قرارداد بنویسید که: «ملک به مستاجر تحویل و تسلیم شد.

البته طرفین می‌توانند از فرم تحویل ملک به مستاجر نیز استفاده کنند. این فرم نوشته‌ای است که در آن به صورت مختصر به مورد اجاره (ملک مورد نظر)، تاریخ تحویل ملک و مشخصات طرفین قرارداد اشاره می‌شود. در این متن، نوشته می‌شود که مورد اجاره از جانب موجر به مستاجر تحویل و تسلیم شده است. مستاجر نیز این نوشته را امضا می‌کند. حضور مستاجر در حقیقت اقرارنامه‌ای است که نشان می‌دهد مستاجر ملک را تصرف کرده است و از منافع ملک استفاده می‌کند.

– نحوه تنظیم اجاره نامه:

اگر قصد دارید ملکی را اجاره بدهید، می‌توانید به بنگاه املاک مراجعه کنید و تنظیم متن توافق را به مشاوران املاک واگذار کنید. اگر تمایل دارید که قرارداد به وسیله خودتان تنظیم شود، باید به محتوای اجاره نامه و قانون مربوط به آن آگاهی داشته باشید. فرم اجاره نامه ، باید مطابق با قوانین اجاره باشد و شروط قانون روابط میان موجر و مستاجر را رعایت کرده باشد. آگاهی به این موارد، باعث می‌شود که طرفین به خوبی درباره حقوق خود آگاه باشند و بتوانند به راحتی برای امضا کردن یا امضا نکردن قرارداد تصمیم بگیرند.

متن قرارداد حاوی اطلاعاتی درباره مورد اجاره « ملک مورد نظر» است. علاوه بر مورد اجاره، اطلاعات هویتی طرفین، مبلغ قرارداد، مدت اجاره، شروط و تعهدات و مسائل مهم دیگر در متن اجاره نامه نوشته می‌شود.

– مبلغ اجاره در اجاره نامه(اجاره بها)

اجاره بها یا مبلغ اجاره که در اصطلاح «اجاره» نیز نامیده می‌شود، مبلغی است که مستاجر برای استفاده از ملک به مالک پرداخت می‌کند. طرفین قرارداد پیش از تنظیم قرارداد درباره میزان این مبلغ با یکدیگر گفت و گو می‌کنند و به توافق می‌رسند. در نهایت، مبلغ تعیین شده در فرم اجاره نامه نوشته می‌شود. براساس این نوشته، مستاجر موظف است که در زمان تعیین شده، اجاره بها ملک را بپردازد.

مهلت مستأجر برای پرداخت اجاره بها منتهی ده روز از تاریخ سررسید هر قسط خواهد بود، مگر اینکه طرفین به ترتیب دیگری توافق کرده باشند که در این صورت ترتیب مذکور باید در قرارداد قید گردد. مستأجر مکلف است در موعد معین در اجاره‌نامه اجرت‌المسمی و پس از انقضاء مدت اجاره اجرت‌المثل را به میزان اجرت‌المسمی آخر هر ماه ظرف ده روز به موجر یا نماینده قانونی او بپردازد و هرگاه اجاره‌نامه‌ای در بین نباشد اجاره‌ب‌ها را به میزانی که بین طرفین مقرر یا عملی شده و در صورتی که میزان آن معلوم نباشد به عنوان اجرت‌المثل مبلغی که متناسب با اجاره املاک مشابه تشخیص می‌دهد برای هر ماه تا دهم ماه بعد به موجر یا نماینده قانونی او پرداخت نماید یا در صندوق ثبت یا بانکی که از طرف سازمان ثبت تعیین می‌شود سپرده و قبض رسید را اگر اجاره‌نامه رسمی است به دفترخانه تنظیم‌کننده سند و هر گاه اجاره‌نامه عادی بوده یا اجاره‌نامه‌ای در بین نباشد قبض رسید را با تعیین محل اقامت موجر به یکی از دفاتر رسمی نزدیک ملک تسلیم و رسید دریافت دارد.

– خسارت ناشی از دیرکرد مستاجر در پرداخته اجاره بها:

موجر می‌تواند مبلغی را بابت خسارت دیرکرد پرداخت مبلغ اجاره در نظر بگیرد. براساس این خسارت تعیین شده، به ازای هر روز تاخیر در پرداخت وجه اجاره، مستاجر باید مبلغی بابت خسارت بپردازد. خسارت دیرکرد از جانب مستاجر نیز تعیین می‌شود. برای مثال، مستاجر می‌تواند تعیین کند که در ازای دیرکرد در تحویل ملک از جانب مالک، برای او خسارت در نظر گرفته شود. علاوه بر این، برای دریافت مبلغ ودیعه (قرض الحسنه / رهن) در انتهای قرارداد نیز می‌توان خسارت دیرکرد تعیین کرد.

همچنین بخوانید:

قسمت اول نحوه تنظیم و آثار ناشی از تنظیم اجارنامه( اجاره نامچه )

2 2 1 - نحوه تنظیم و آثار ناشی از تنظیم اجارنامه( اجاره نامچه ) (قسمت دوم)

نحوه تنظیم و آثار ناشی از تنظیم اجارنامه( اجاره نامچه ) (قسمت اول)

مقاله قبلی

کارفرما و ظایف و تعهدات کارفرما

مقاله بعدی

شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر در حقوقی