کیفریمطالب حقوقی

تعدد جرایم ،انواع و آثار ناشی از آن (قسمت سوم)

0
تعدد جرایم ،انواع و آثار ناشی از آن
مشاوره تلفنی مشاوره متنی مشاوره حضوری همراهی در جلسه قرارداد

تعدد جرایم ،انواع و آثار ناشی از آن (قسمت سوم)

– مجازات در تعدد جرایم حدی:

تعدد جرم در قانون کاهش مجازات حبس های تعزیری یکی از آثار تعدد جرم در قانون جدیـد مجـازات اسـلامی، تشـدید مجازات اسـت کـه قانونگذار آن را فقط در مورد تعدد جرایم تعزیری پذیرفته است.این تشدید مبتنـی بـر یـک فایده عملی است زیرا قانونگذار، تشدید را هرگز از طریـق جمـع مجـازات هـا دنبـال نکـرده است.

به موجب مـاده ۱۳۴ قـانون مذکور قانونگـذار دو وضـعیت را از هم تفکیـک کـرده است: حالتی که فردي مرتکب حداکثر سه جرم می شود و حالتی کـه وي مرتکـب بـیش از سه جرم شده اسـت .حال با توجه به قانون کاهش مجازات تغییراتی در این خصوص صورت گرفته است.

– اجتماع مجازات ها در جرایم حدی:

قانونگذار در قانون جدید مجازات اسلامی برخی از موارد تعـدد جـرم را باعـث تجمیـع مجازاتها دانسته و این فرصت را به دادرس داده است که بتواند همـه مجـازات هـا را اجـرا کند.

جمع مجازاتها در سه حالت مورد توجه قانونگذار قرار گرفتـه اسـت:تعـدد مـادي در جرایم حدي مختلف، تعدد مادي در جـرم قـذف ولـی بـا موضـوع مختلـف و تعـدد مـادي جرایم حدي و غیر حدي. بااینهمه، در مرحله اجراي حکم، گاه قانونگـذار ترتیـب خاصـی برای اجراي مجازات پیش ‌بینی نموده است و مثلاً جایی کـه یکـی از مجـازات هـاي جـرایم حدي اعدام است فقط اعدام را قابل اجرا می داند یا جایی کـه مجـازات حـدي بـا مجـازات حق الناس قابل جمع نیست اولویت را براي مجازات حق الناس قرار می دهد.

– قانون کاهش مجازات و تعدد جرم :

الف ) میان تعدد جرایم مختلف و یکسان، تفکیک صورت گرفته و اگر جرایم متعدد مختلف نباشند، تنها یک مجازات برای آن‌ها تعیین می‌شود، نه چند مجازات.

ب ) تعیین حداکثر مجازات درصورت تعدد تا سه جرم، و تعیین بیش از حداکثر مجازات در بیش از سه جرم، دیگر اختیاری است، نه الزامی.

پ ) در تعدد جرایم تعزیری درجه هفت و هشت که تاکنون جمع مجازات حاکم بود، زین پس تابع مقررات تعدد سایر جرایم تعزیری است و تنها یک مجازات برای آن‌ها تعیین و فقط مجازات شدیدتر اجرا می‌گردد و در صورت تعدد با این جرایم، سبب تشدید ولو اختیاری مجازات آن‌ها نمی‌شود.

ت ) در مورد جرایم فاقد حداقل میزان مجازات یا دارای مجازات ثابت، میزان تشدید اختیاریِ کیفر متهم، با هم محدودتر شده است.

ث ) در فرض ترتب نتایج مجرمانه متعدد بر رفتار واحد، که قانون آن را تابع مقررات تعدد مادی و تشدید مربوط به آن می‌دانست، دیگر مانند فرض تعدد معنوی با قضیه رفتار شده و بدون تشدید مجازات، متهم فقط به مجازات جرم اشد محکوم می‌گردد.

ج ) در تعدد جرم، محدودیت کاستن از مجازات در اعمال کیفیات مخففه نسبت به متهم برداشته شده است.

همچنین بخوانید:

قسمت اول تعدد جرایم ،انواع و آثار ناشی از آن

قسمت دوم تعدد جرایم ،انواع و آثار ناشی از آن

2 2 1 - تعدد جرایم ،انواع و آثار ناشی از آن (قسمت سوم)

تعدد جرایم ،انواع و آثار ناشی از آن (قسمت دوم)

مقاله قبلی

دریافت اجرت المثل بعد از فوت مادر

مقاله بعدی

شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر در کیفری