دانستنی های اجرت المثل
زن ناشزه چه کسی است؟
باید بگوییم که زن ناشزه زنی است که نسبت به همسرش تمکین نمی کند. تمکین شامل تمکین عام و خاص می شود یعنی یا به وظایف زناشویی خود عمل نمی کند و یا اموری مانند اطاعت از همسر، کسب اجازه برای انجام امور مربوط به خود، آراستگی ظاهری، اقامت در منزل همسر و حسن معاشرت با او را انجام نمی دهد و مرد حکم الزام به تمکین را نسبت به او دریافت کرده باشد. زنی که این امور را انجام نمی دهد ناشزه است .
آیا به زن ناشزه اجرت المثل تعلق میگیرد یا خیر؟
به نظر با توجه به اینکه قانون حمایت خانواده سال 1391، قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق را نسخ کرده است در چنین شرایطی اجرت المثل به زوجه تعلق خواهد گرفت چرا که دیگر چنین شرطی وجود ندارد و در رویه نیز برای مطالبه اجرت المثل حتی اگر زنی ناشزه باشد و مرد حکم الزام به تمکین او را داشته باشد. اجرت المثل به زن تعلق خواهد گرفت.
که آیا می توان برای خرج تامین منزل و خرج بچه ها در این سال ها از شوهر اجرت المثل دریافت کرد؟
بله شما می توانید هم بابت سکونت همسرتان در منزل خودتان مطالبه اجرت المثل نمایید و هم بابت کارکرد در منزل اجرت المثل مجزا دریافت نمایید.
یک زن ۵۰ ساله با ۳۰ سال زندگی مشترک که به علت رفتار های وحشیانه شوهر به ام اس مبتلا شده و الان شوهر درخواست طلاق بدهد، به غیر از مهریه و غیره ، آیا به علت بیماری چیزی به زن تعلق میگیرد؟ با توجه به این که هزینه ی درمان در ماه بالای ۱ میلیون تومان است؟
متأسفانه برای بیماری چیز قابل مطالبه نیست ولیکن بابت هر سال زندگی اجرت المثل که حدودا سالی 1/5 میلیون تومان توسط دادگاه محاسبه میگردد قابل مطالبه است.
با توجه به اینکه شغل بنده کارمندی هستش و به مدت ۶ سال وظایف خانه را به نحو احسن انجام داده ام و با دانستن اینکه مبلغ دقیق توسط دادگاه مشخص میشود،میخواستم بدونم در صورت درخواست اجرت المثل، از تاریخ عقدم تا الان حدودا چقدر محاسبه میشه؟
– دریافت اجرت المثل ربطی به شاغل بودن زوجه ندارد.
– تقریبا ماهانه حدود ۱ میلیون تومان محاسبه میشود.
– فقط درصورتی اجرت المثل به شما تعلق میگیرد که درخواست طلاق از طرف زوج باشد.
نظرات